2006
Label: Records Senator - none • Format: 2x, CDr Album • Country: Macedonia • Genre: Folk, World, & Country • Style: Folk
Јоване - Елена Велевска* - Ѓердан За Душа (Песни Што Не Стареат) (CDr, Album)

 · Песни-лични творби на учениците (/ год.) Есен. Златни лисја во двор паѓаат. тажни птици за југ летаат. Децата низ паркот шетаат. есенска слика ted Reading Time: 1 min.

Вятърко листи в гората пилейКосето-Босето вече не пей-с пойните птички отлитна на е вече пристигнала шубракът, самотен и на припека кърп.

Текст и превод на песента Тръгнала Елена на Тони Дачева и Канарите - Тръгнала Елена през гора зелена. Весела и пременена.(x2) А-а-а-а, о-о-о-о!.

 · Не за първи път, в дългогодишната си история, групата решава да заложи на анимирано видео „Защото това е алтернатива на живота ни по , ще видим.“ – казва друга страна ги грабва също градската поп.

 · Поетско другарување со музика и гости во Гевгелија. Прекрасна перформативно-музичка вечер, со помош на Теодора Гошева. Одржана во специфичниот амбиент, во центарот на Гевгелија, љубителите.


Act I (Conclusion) - Falla*, Victoria De Los Angeles, Rafael Frühbeck De Burgos - La Vida Breve (Vin Gestern War Der Ball - Krug* Musik Von Günther Fischer - Das War Nur Ein Moment (No. 1) (Vinyl, LP, Allegro Moderato Molto E Marcato